30 JANUARI 2015
Stärk företagets relationer genom aktiviteter som stärker hjärnmuskler och befriar endorfiner.

Teater påverkar. Hälsa. Demokrati. Fantasi.
Hur kan teater utveckla medarbetare, en avdelning
eller ett helt företag?

 

Eva Bojner Horwitz på CSS - Centrum för social hållbarhet, Karolinska Institutet, beskriver hur kulturella upp­levelser kan påverka hjärnans form­barhet, ge ökad minneskapacitet och möjlighet till nyinlärning. Men också att den kan påverka vår hälsa positivt. Eva förklarar hur kultur utmanar traditionella lösningar för människor som vill öka sin förmåga att kommunicera, tänka i nya banor, utveckla visioner och minska sin stress för att må bättre.

 

Suzanne Osten är en av de ledande pionjärerna inom teater, särskilt för barn och unga som fått stor uppmärk-samhet internationellt. Suzanne har länge varit en stark profil i utvecklingen av engagerande teater och på många sätt medverkat och drivit på samhällsdebatten kring demokrati, jämställdhet och ungas villkor. Suzanne beskriver teater utifrån lust, mening och rättvisa.

 

Västmanlands Teater har i samarbete med företag, däribland Mälarenergi, Riksbyggen och Vlt, format teaterpaket för utveckling av företag och dess medarbetare. Däribland abonnerade föreställningar, grupp­bokningar samt teaterhäfte som personalförmån. Hör om de nya företags-erbjudandena och idéerna bakom.

Suzanne Osten är regissör, drama­tiker, författare och professor. En pionjär inom barn- och ungdoms­teater och som 1975 grundade Unga Klara. 1987 fick Suzanne en Guldbagge för Bästa regi med filmen Bröderna Mozart. I november 2014 utsågs Suzanne till Sveriges första filmambassadör för barnfilm på Svenska Filminstitutet.

 

Eva Bojner Horwitz, Medicine doktor, kultur-hälsoforskare och författare. Eva har gett ut flera böcker och är just nu aktuell med Kulturhälso­boxen som bygger på forskningsprojektet Kulturpaletten där en av sex böcker, Teaterboken, beskriver teaterns förmåga att göra oss till bättre människor.

DAG: Fredag 30 januari 2015

TID: 14-17

PLATS: Västmanlands Teater, Slottsgatan 11, Västerås.

PRIS: 550 kr ex moms.

KULTURSTIFTERLSEN ARTY
C/O EXPECTRUM, KOPPARBERGSVÄGEN 10
021-30 50 50 | info@kulturstiftelsenarty.se